Annons

Äldre par lurades på kontokort

Ett par i 90-årsåldern blev på onsdagskvällen övertalade av bedragare att lämna ifrån sig ett kontokort, som bedragarna sedan kunnat handla för.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2020
Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Enligt polisanmälan, som gäller identitetsbedrägeri, blev det äldre paret första uppringda av bedragarna. Vad de erbjöd är i nuläget inte klart, men bedragarna lyckades få paret att gå med på att en stund senare öppna sin ytterdörr i norra Trelleborg och lämna ifrån sig ett kontokort.

Efter överlämnandet, vid 19-tiden på onsdagskvällen, användes också kortet till åtminstone ett inköp. 400 kronor har dragits från kontot, men det kan ha gjorts fler inköp innan kortet spärrades.

–Vi arbetar med detta som ett prioriterat ärende. Det är ett avskyvärt brott, säger Stefan Friberg på Trelleborgspolisen.

Här saknas innehåll

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons