1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Äldre man svårt misshandlad – misstänkt anhållen

En man i 80-årsåldern i Trelleborg utsattes på söndagseftermiddagen för en svår misshandel. Under natten anhölls en man misstänkt för mordförsök.
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson / TT

Polis och ambulans kallades till en adress på Nils Holgerssons väg vid 16-tiden. Enligt larmet hade en man i 80-årsåldern misshandlats med bland annat sparkar mot huvudet. Misshandeln skedde inne i en lägenhet, uppger polisen.

En polispatrull var snabbt på plats och kunde gripa en misstänkt gärningsman i 40-årsåldern. Den äldre mannen fördes till sjukhus med ambulans – med oklara skador. Han ska dock ha varit vid medvetande.

Offret och gärningsmannen ska vara bekanta med varandra sedan tidigare, men polisen kunde på söndagskvällen inte uppge vilken sorts relation det finns mellan dem.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 159 kr per månad!

– De känner varandra och det handlar inte om kriminella personer. Sedan vad som har gått fel har vi inte fått knäck på, säger polisens förundersökningsledare Ann-Christine Sjöbeck.

Kriminaltekniker har genomfört en brottsplatsundersökning i lägenheten. Den gripne mannen är initialt misstänkt för försök till mord. Han anhölls under natten till måndagen.

Både den misstänkte gärningsmannen och den skadade mannen ska nu, enligt Ann-Christine Sjöbeck, genomgå rättsmedicinska undersökningar.