GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äldre man erkänner mord

Under lördagsmorgonen häktades mannen som är misstänkt för mord på sin sambo. Han erkänner själv brottet.
Klagstorp • Publicerad 20 oktober 2018 • Uppdaterad 22 oktober 2018
Polisens kriminaltekniker var på plats utanför efter ett misstänkt grovt våldsbrott i torsdags.
Polisens kriminaltekniker var på plats utanför efter ett misstänkt grovt våldsbrott i torsdags.
Foto: Johan Nilsson/TT

Det var i torsdags som en äldre kvinna hittades död i en bostad i Klagstorp. Hennes sambo befann sig i samma bostad och greps misstänkt för mord.

Under häktningsförhandlingen i Lunds tingsrätt under lördagsmorgonen blev han häktad. Tingsrätten bedömer att det finns en risk att mannen undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen. Förhandlingen skedde inför lyckta dörrar.

Mannens advokat Anders Refthammar berättar att mannen erkänner brott.

– Han erkänner och lämnade en förklaring till vad som har hänt. Men jag kan inte berätta om den.

Anders Refthammar har tidigare sagt till TA att händelsen är djupt tragisk, men vill inte gå in på fler detaljer.

Den misstänkte mannens förklaring till varför han dödade sin sambo ska nu granskas.

– Nu kommer det att göras en ordentlig undersökning för att kontrollera att hans uppgifter stämmer, säger kammaråklagare Mathias Larsson.

Han vill i nuläget inte berätta på vilket sätt mannen ska ha tagit livet av kvinnan.

– Det har jag en uppfattning om men det är inget jag vill redogöra för nu, säger Mathias Larsson.

Han berättar också att både kvinnans och mannens hälsostatus ska utredas liksom om de haft kontakt med exempelvis socialförvaltningen.

Även om mannen erkänt mordet bedömer Mathias Larsson att utredningen kommer att ta lång tid bland annat på grund av hög belastning hos NFC, nationellt forensiskt centrum, tidigare SKL.

– Hastigheten kunde varit högre hos de instanser som utreder den tekniska delen. Detta tar förmodligen längre tid än jag önskar, säger Mathias Larsson.

Sofia BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.