Annons

Äldre kvinna lurad av falska Unicef-representanter

Främlingar trängde sig på tisdagen in hos en snart 90-årig kvinna i Trelleborg och försökte få henne att skriva under papper.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2018
Den drabbade kvinnan går med hjälp av rollator. Arkivbild.
Den drabbade kvinnan går med hjälp av rollator. Arkivbild.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Vid lunchtid på tisdagen ringde det på dörren hemma hos kvinnan i centrala Trelleborg. Kvinnan har svårt att gå och har dålig syn. Men hon tog sig till dörren med sin rollator och möttes då av en för henne okänd kvinna. Kvinnan talade dålig svenska, men förklarade att hon ville ha 90-åringens underskrift på ett papper.

– Dessa människor har först försökt få kontakt med en annan person i samma hus och uppgav att de kom från Unicef och genomförde någon kampanj. När de inte fick komma hem till den personen gick de vidare och träffade så på kvinna, säger Anders Oxelbrand från Trelleborgspolisen.

Annons

Kvinnan var påstridig, och enligt polisanmälan mer eller mindre tvingade hon 90-åringen att släppa in henne i köket för att se på papperen. Men medan de uppehöll sig där hörde kvinnan hur ytterligare en person rörde sig i hallen.

Efter att den påstridiga kvinnan gått kallade 90-åringen på polis, som kom och gjorde en brottsplatsundersökning. Det är i nuläget oklart vad som kan ha stulits från 90-åringens lägenhet.

– Vi har en signalement från ett vittne. Enligt detta rör det sig om en kvinna som är cirka 168 centimeter lång och cirka 40 år, säger Anders Oxelbrand och önskar fler uppgifter från allmänheten.

Trelleborgspolisen har också fått reda på att en liknade händelse har skett i Simrishamn, där personer lurat sig in hos en äldre människa och sagt att de kommer från Unicef.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons