Annons

Äldre kvinna bestulen av "vattenkontrollant"

En kvinna i 85-årsåldern blev på tisdagskvällen uppringd av en man som utgav sig för att vara vattenkontrollant. En stund senare kom en man hem till henne för att kontrollera vattnet. Inte förrän onsdag morgon upptäckte kvinnan att hon blivit av med guld- och silversmycken.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2013
Foto: Christine Olsson / SCANPIX

Kvinnan blev på telefon kontaktad av mannen som hävdade att det var fel på hennes vatten och sa sig behöva komma för att kontrollera det. Kvinnan tyckte att mannen verkade trovärdig och uppfattade honom som en person som kontrollerar vatten. En stund senare, runt 18 och 18.30, kom en man hem till kvinnan, som bor i lägenhet på Hesekillegatan. Han tog med henne in i badrummet, stängde dörren om dem och spolade i vattenkranen. Efter en stund försvann han från hennes bostad.

På onsdagsmorgonen upptäckte hon att hon blivit av med sina smycken.

Annons

Kvinnan misstänker att mannen har haft medhjälpare med sig. Hon har också kunnat lämna signalement på mannen, som är i 35-årsåldern.

På kommunens VA-avdelning säger Lars Thysell att de inte har några vattenkontrollanter ute. Får man besök av någon som utger sig för att utföra ett sådant jobb ska man be om legitimation.

– Alla som arbetar med sådant ska kunna uppvisa fotolegitimation som visar att de jobbar på tekniska förvaltningen. Nummer två är att man kan be om ett nummer för att ringa och kontrollera uppgiften. Alla som arbetar på kommunen kan snabbt uppge ett telefonnummer. Men först och främst är det legitimation som gäller, säger Lars Thysell.

När kommunen behöver kontrollera vatten skickar de först ut ett skriftligt meddelande. Just nu har de folk ute för att byta vattenmätare.

– Då har vi en underentreprenör men de har också papper på sig som intygar att de jobbar på uppdrag av oss.

Louise Löfgren
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons