Annons

Albäck - Trelleborgarnas närmaste naturområde

Albäcksskogen är Trelleborgarnas närmaste naturområde. Många använder området för motion och rekreation, men fiska får man inte göra där (fast det förekommer ändå).
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2003
Bild: MÅRTEN SVEMARK
Bild: MÅRTEN SVEMARKFoto: 
Bild: MÅRTEN SVEMARK
Bild: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

Initiativet till att plantera en skog vid Albäck kom från Trelleborgs Planterings- och Försköningsförening 1922. Skogen anlades som nödhjälpsarbete och blev en succé hos Trelleborgarna som där genom generationerna fått naturupplevelser nära den egna staden. Bild:MÅRTEN SVEMARK Just nu pågår ett projekt att utöka fritidsområdet på Albäck. Kommunen har köpt in ytterligare mark och avsikten är dels att återskapa våtmarker längs Albäcksån, dels att göra ett större utrymme norr om den nuvarande skogen mer tillgängligt för allmänheten. I naturvårdsplanen för Trelleborgs kommun beskrivs området vid Albäck som av stort värde för rekreation och fågelliv. Inom det nuvarande området finns flera dammar och Albäcksån. Bland insektslivet i Albäck kan man hitta den akut hotade fjärilsarten molnfläckiga benvedspinnmalen.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons