Annons

Akutmottagning öppnar i Trelleborg

Trelleborgs lasarett kommer att få en, i stort sett, komplett akutmottagning. Det innebär att trelleborgarna kommer att kunna bli bedömda av läkare på hemmalasarettet dygnet runt.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Inom internmedicin ska akutverksamhet finnas dygnet runt, varje dag under året. Dessutom ska det finnas akutverksamhet inom de övriga sjukhusspecialiteterna mellan klockan 17 och klockan 8 på helgfria vardagar. En underentrepenör kommer sannolikt att tillhandahålla akut urologi/kirurgiverksamhet på dagtid under helgerna. Även om det är en läkare på Trelleborgs lasarett som gör bedömningen av patienten är det inte säkert att behandlingen kommer att ske lokalt. Vissa behandlingar kommer också i fortsättningen att utföras i Malmö respektive Lund. Trelleborgs lasarett kommer att ytterligare stärkas som närsjukhus i de förhandlingar om vårdöverenskommelsen som pågår. Lasarettet kommer att profileras ännu mer mot planerad vård.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons