Annons

Akut sjuk ordinerad mosad banan och vila

Vårdcentral och ambulanspersonal misstänkte att en 26-åring bosatt i Trelleborgs kommun hade förkylning. När han besökte Lunds sjukhus blev han omedelbart inlagd för akut vård för Lemierres syndrom.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2014
Foto: 

– Man tror att man kan lita på vården, så när de på vårdcentralen sa åt mig att gå hem gjorde jag det. Men sedan kunde jag knappt stå.

Anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, kommer från en 26 årig man som i början av juli i år snabbt insjuknat, och blivit hemskickad från vårdcentral med ordinationen att vila och ta smärtstillande.

Annons

– Det kändes som en vanlig förkylning på onsdagen, men jag insåg att det var något mer, säger han.

Han uppsökte en vårdcentral utanför Trelleborgs kommun, eftersom han bor på gränsen, på fredagen. Där gjordes ett prov för halsfluss, som visade negativt. När 26-åringen kom hem från vårdcentralen började han att tappa balansen, se dåligt och få svårt att fokusera sina tankar.

Ringde upplysningen

Han lyckades ringa sin bror, som efter att ha kommit till 26-åringen ringde sjukvårdsupplysningen.

– De sa åt honom att omedelbart ringa ambulans, så det gjorde han, säger 26-åringen.

När ambulansen kom hade 26-åringens bror tvingat honom att hålla sig vaken och sitta upp.

– Sjukskötarna sa att eftersom jag kunde sitta upp och prata så var det nog ingen fara. De sa åt mig att äta en mosad banan, ta smärtstillande och gå och lägga mig, sen körde de, säger 26-åringen.

Inlagd med en gång

På lördagen tog 26-åringens pappa med honom till sjukhus i Lund, där han omedelbart blev inlagd.

– Det var inget snack om saken, jag blev inlagd med en gång och låg där i en vecka. Jag är otroligt besviken på ambulanspersonalen och vårdcentralen, det är under all kritik.

Leo Pettersson
Sebastian Mårtensson,
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons