Annons

Akut invigning i Folkets park

Det är ett stort behov av förskoleplatser i Trelleborg och den nya förskolan i Folkets Park har tillfälligt lättat på trycket. Men redan efter två månader är förskolan Parken full, när 24 barn nu skolats in.
Trelleborg • Publicerad 3 juni 2005
Elliot Lekander får hjälp av rektor Britt-Marie Lund med att klippa bandet. I torsdags invigdes nya förskolan Parken i Folkets Park. Bild: Tomas Nyberg
Elliot Lekander får hjälp av rektor Britt-Marie Lund med att klippa bandet. I torsdags invigdes nya förskolan Parken i Folkets Park. Bild: Tomas NybergFoto: 

Elliot Lekander håller försiktigt i saxen som rektor Britt-Marie Lund ger honom. Han är äldst av de 24 barn som de senaste två månaderna skolats in sedan Parkens förskola öppnade i Folkets Park och får därför äran att klippa bandet när den nu invigs.

Från beslut till handling har det gått snabbt. På de två månaderna har lokaler uppbådats och renoverats, personal anställts och bar skolats in. Samtidigt har förskolan haft barn från Månssonska villan inhysta medan den renoverades.

Annons

– Det är väldigt ont om förskoleplatser. Inte ens utbyggnad med paviljonger skulle räcka, säger Britt-Marie Lund.

Lokalerna i Folkets Park är egentligen inte byggda för förskoleverksamhet, utan har tidigare fungerat som särskola och ungdomsgård. Nu har man varit tvungen att barnsäkra rummen men gården är ännu ett problem.

– Ta till exempel trapporna där borta vid scenen. Vi skulle vilja inhägna mer men det går inte eftersom vi delar verksamheten med Folkets Park, säger Britt-Marie Lund.

Lokalerna är hyrda av kulturförvaltningen på ett år sedan får man se om förskolan får förlängt.

Stefan Andersson har skolat in sonen Björn för sex veckor sedan och han gillar förskolan. Och dessutom har föräldrarna sluppit vänta.

– Björn var ute i god tid och ställde oss i kö redan under graviditeten, så vi behövde inte skjuta på arbetet, säger Stefan Andersson.

Kristofer Naess

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons