Annons

Åklagaren yrkade på långt straff

Ett mycket, mycket långt fängelsestraff. Det menade åklagare Mats Svensson att den 36-årige man som åtalats för mordbränderna i Aggarp ska dömas till.
Trelleborg • Publicerad 7 augusti 2002

Samtidigt inledde åklagaren sin slutplädering under sista rättegångsdagen med att det inte var samma person som begått brotten som den person som satt som åtalad. Och då menade han inte bokstavligt utan bekräftade den bild som försvararen och även den åtalade mannen själv gett, att han varit kraftigt narkotikapåverkad och förvirrad vid händelserna den 25 och den 26 juni. - Han var en annan person den dagen brotten begicks än han är här i dag, sade Mats Svensson under den sista rättegångsdagen men sade samtidigt att hänsyn inte kan tas till att mannen var påverkad vid brottstillfällena. Mannen stod även åtalad för bland annat grov misshandel och flera fall av stölder i trakten kring Lilla Alstad. Själv har 36-åringen nekat till att han körde på lantbrukaren Sigvard Sonesson och förklarat att han hade en klar minnesbild av just den händelsen. Men åklagaren menade att det inte fanns någon anledning att ifrågasätta Sonessons version av det inträffade. Den 36-årige mannens försvarsadvokat menade att om han trots allt har skadat mannen när han körde ut genom porten så var det inte avsiktligt. - Hur skulle han kunna veta att den här mannen skulle gå ut och ställa sig i vägen. Det finns inget uppsåt till brott utan mannens skador har tillfogats honom genom hans eget beteende, sade försvarsadvokaten. Även när det gällde händelsen då en ung kvinna har uppgett att 36-åringen försökte köra på henne menade försvararen saknade uppsåt. - Det är inte självklart så att han hade kört på henne. Han hade kanske hunnit väja. Han säger i dag att han aldrig skulle få för sig att köra på någon. När det gällde de båda mordbränder som mannen åtalats för hävdade försvararen att det snarare, om tingsrätten skulle bedöma det som om han har anlagt dem, rörde sig om skadegörelse och inte mordbrand. Efter rättegången beslutade tingsrätten att mannen ska stanna kvar i häktet tills dess att dom faller den 21 augusti. Jenny Isaksson

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons