Annons

Akkas julklapp: ny frisyr och stil

Glitter och glamour är inte det första man tänker på när det gäller äldreomsorgen. Men när Akkas personal höll sin julfest blev det modekväll och riktiga "makeovers" för två damer.
Trelleborg • Publicerad 28 november 2013
Ingela Persson från Akka får ny stil, sminkmässigt sett, av Kerstin Mårtensson.
Ingela Persson från Akka får ny stil, sminkmässigt sett, av Kerstin Mårtensson.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Det kan vara både slitsamt och vardagsgrått på Akka, och just därför tyckte tjejerna - nästan alla de 30-talet anställda är kvinnor att det behövdes något som piggade upp till julfesten. Det skulle inte bli den vanliga trippen till någon bowlinghall med middag.

Istället dukade man till julbord i Akkas matsal, och lämnade generöst med plats mellan borden. Där skulle det nämligen bli "catwalk" för kvällens modesensation.

Annons

Två personer erbjöds möjligheten att stå i fokus som modeller, och få frisyr, smink och kläder fixade, bland annat med hjälp av Akkas två frisörer. Många frivilliga anmälde sig, men lotten föll på Annika Mattsson och Ingela Persson.

- Jag är väl "våglig". Man måste nog vara det för att ge sig hän och låta någon annan bestämma, skrattade Annika Mattsson i frisörstolen hos Christina Hansson.

- Men jag bestämde mig för att de fick göra som de ville. Och jag är jättenöjd!

Christina Hansson klippte i Annikas långa hår, gav det nya, ljusare stråk och en "midja" för volymens skull.

- Alla i äldreomsorgen har tuffa jobb, och vi tycker att de gör dem fantastiskt bra, sa Christina. Så i kväll är det deras kväll.

Enhetschefen Marie Jungklo tyckte idén var mitt i prick:

- Vi vill lyfta Akka, modernisera lite och gärna sätta Trelleborg på kartan. Tjejerna ger så mycket i jobbet. Och det är många som blivit inspirerade av det här.

När Annika Mattsson och Ingela Persson intog "catwalken" utbröt vilt jubel och spontana applåder. Under kvällen hölls också ett lotteri, där ytterligare två personer kunde vinna en "omgörning". Lotterna gick åt som glass i solsken.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons