Annons

Akka ska bli ett centrum fullt av liv

Akka ska återfå sina forna glans. Alliansen har bestämt sig för att göra stället till kommunens självklara äldre- och anhörigcenter.
Trelleborg • Publicerad 19 oktober 2007

Alliansen inom vård- och omsorgsnämnden testar nu ett nytt grepp för att styra och utveckla verksamheten. Med ett särskilt dokument, en så kallad uppdragsbeskrivning, ger nämnden förvaltningen ett uppdrag och anger vilka riktlinjer som gäller.

– Vi talar om vad vi vill ha, när det ska projekteras och när det ska vara färdigt, säger Per Grönlund (spi) ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

Annons

Först ut är Akka som alliansen vill utveckla till ett äldre- och anhörigcenter. Tanken är att samla allt under ett tak så att Akka blir en självklar samlingspunkt för de äldre.

– Vi vill ha allt under ett tak men när det kommer och vad som kommer är en annan sak, säger Per Grönlund.

I uppdraget till socialförvaltningen anges årsskiftet 2008 som deadline för när verksamheten ska vara igång. En tjänsteman socialförvaltningen håller nu på att titta på vilka verksamheter som ska finnas på Akka. Inom kort öppnar köket igen efter att ha varit stängt för renovering. Många kommer att kunna äta på det framtida äldrecentret men alliansen vill ha in fler verksamheter.

– Vi vill ha fotvård dit, en kiosk eller mindre affär som kan betjäna de som bor på Akka. Och så vill vi ha en gymnastikorganisation igång där, säger Per Grönlund.

Hjälp med biståndsansökningar och kontakter inom kommunen är andra funktioner som Alliansen menar att Akka kan fylla. Och så är tanken att även Trelleborgs anhörigcenter ska finnas på plats.

– Vi vill göra Akka till vad det var en gång. Fullt av liv och ett ställe där det händer saker, säger Per Grönlund. Satsningen på Akka är inget som varken har beslutats eller ska beslutas av politikerna i vård- och omsorgsnämnden.

– Säger vi det bara på ett nämndssammanträde rinner det bara ut i sanden. Är vi eniga så har vi rätt att komma med nya inriktningar på det här sättet, säger Per Grönlund.

Först om det visar sig att något kostar menar Per Grönlund att det blir en fråga för nämnden. Projektet har ingen budget utan ska genomföras inom befintliga budgetramar.

Magnus Aspegren

0410-545 31

Annons

magnus.aspegren@

trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons