Annons

Akka byggs om efter stängning

Det blir ingen stor tillbyggnad av Akkas kök. Kommunen kommer i stället att föreslå Trelleborgshem att satsa på att bygga om det nuvarande köket så att det klarar ventilationskraven.
Trelleborg • Publicerad 21 november 2006

När ombyggnaden är färdig är köket dimensionerat för 300 portioner om dagen, vilket är ungefär som innan stängningen i somras.

Köket stängdes på grund av problem med arbetsmiljön. Ventilationen fungerade dåligt och var bara godkänd för 150 portioner. Men i köket tillagades 280 portioner dagligen.

Annons

När behovet av ombyggnad blev känd startade diskussionerna om hur omfattande den skulle vara. Tankar fanns på att laga all mat inom tätorten på Akka, det vill säga 585 portioner om dagen. Ett alternativ som man nu har förkastat. Ombyggnaden blir för omfattande, anser socialnämnden.

– Främsta prioriteringen är att få igång köket på Akka, det är politikerna angelägna om, säger socialchefen Karin Cederholm.

Sedan köket stängdes på Akka har mat levererats från Alstad, en lösning som har fungerat hyfsat.

– Tyvärr har vi fått signaler att Akka inte är det samma utan restaurangen. Det var mer liv innan köket stängdes, säger Karin Cederholm.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons