Annons

Åkarna beredda ta emot praktikanter

Den nya transportutbildningen ska ske i samarbete med de lokala åkeriföretagen. På Palms åkeri ser man fram emot satsningen. "Det är positivt. Vi behöver chaufförer framöver. Många äldre går snart i pension och vi behöver ungt och friskt blod, säger Roland Palm, vd för Palms åkeri."
Trelleborg • Publicerad 16 april 2010
Roland Palm, vd för Palms åkeri ser positivt på den nya transportutbildningen. "Vi behöver chaufförer framöver. Många äldre går snart i pension och vi behöver ungt och friskt blod", säger han.
Roland Palm, vd för Palms åkeri ser positivt på den nya transportutbildningen. "Vi behöver chaufförer framöver. Många äldre går snart i pension och vi behöver ungt och friskt blod", säger han.Foto: 

TRELLEBORG. Tanken är att de lokala åkerierna ska tillhandahålla praktikplatser till elever på transportutbildningen. Men redan i dag tar Palms åkeri emot praktikanter från Skurup och Malmö. Det är ett sätt för ungdomarna att lära sig yrket, och ett sätt för åkerierna att rekrytera arbetskraft. Det är lättare att anställa någon man känner och som man vet gör ett bra jobb.

– Om man är motiverad och duktig så är det lätt att få jobb, och flera av killarna som varit här och visat sig duktiga har vi erbjudit arbete I nuläget har vi tre anställda som först praktiserat hos oss och återkommit efter utbildningen, säger Roland Palm.

Annons

Thorsten Nilsson på NO Nilssons åkeri är också positiv till utbildningen. Han är beredd att ta emot praktikanter, om det sker i rimlig omfattning.

– Det ska vara meningsfullt för dem också. Men det är viktigt för eleverna att få se hur det ser ut i verkligheten, alla vet inte vad jobbet innebär i slutändan.

Även Thorsten Nilsson är beredd på att tillgängligheten på arbetskraft kommer att minska. Många chaufförer började i slutet av 50- och början av 60-talet, och för dem är det snart dags att parkera för gott. Och då gäller det att vara förberedd.

– Vill vi ha utbildade chaufförer så får vi hjälpa till att utbilda dem också, säger han.

Martin Strandberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons