Annons

Åhléns kommer till Trelleborg

Redan i slutet av november räknar Åhlens med att öppna ett nytt varuhus i Trelleborg i Föreningssparbankens nuvarande lokaler vid Böst.
Trelleborg • Publicerad 14 juli 2005

– Det blir ett fullsortimentsvaruhus på 2 000 kvadratmeter, i två plan, med media, kläder, hushåll och skönhetsprodukter, säger Bo Holmberg, försäljningsdirektör på Åhléns. Vi tycker det ska bli mycket roligt att komma till Trelleborg.

En bidragande orsak till att Åhléns valt att öppna varuhus i Trelleborg är att de fått tag i en lokal som passar som handsken.

Annons

– Den ligger mycket bra till, har rätt yta och passar oss på alla sätt, säger Bo Holmberg.

Åhléns etablering i Trelleborg innebär mellan 15 och 20 nya jobb.

Det är fastighetsbolaget Abitare som sedan ett halvår äger fastigheten. I en rockad flyttas Föreningssparbanken till nya lokaler i fastigheten med ingång från C B Friisgatan.

– Huset ska byggas ut, fasaden mot Algatan flyttas ut och arkaden försvinner. Dessutom byggs huset ut mot gården, säger Tommy Qvarfort, vd på Abitare.

Byggjobbet startar nästan direkt för att bli klart till november.

Kommunalrådet i Trelleborg Egil Ahl (s) är mycket nöjd med etableringen.

– Det kan bli ett lyft för centrumhandeln i Trelleborg, säger han.

Ombyggnaderna innebär även förändringar i trafikmiljön miljön kring huset. Algatan blir gågata mellan Flockergatan och Böst liksom C B friisgatan från Böst och en bit söderut. Nedre delen av C B Friisgatan blir återvändsgata, med infart söderifrån.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons