Annons

Åhléns dementerar ihärdiga nedläggningsrykten

Under en tid har det ryktats att Åhléns ska lägga ner i Trelleborg. Kunder kommer ofta in och frågar om detta stämmer. Tillförordnade varuhuschefen menar att det inte finns några planer på att stänga.
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2013
Foto: 

”Ryktet om min död är betydligt överdrivet” sa Mark Twain 1897. Kanske vill Åhléns i Trelleborg citera honom? Tillförordnad varuhuschef Hans Molin är i varje fall förundrad över hur ryktet om butikens nedläggning kan hålla i sig.

- Det kommer in kunder hela tiden och frågar om vi ska stänga igen. De ringer också för att fråga samma sak. Till slut påverkar detta naturligtvis personalen negativt, säger han.

Annons

Några beslut på nedläggning finns alltså inte?

- Nej, vi stormtrivs i Trelleborg.

Hur kan ryktena ha uppkommit?

- Jag vet inte. Det är konstigt. Det enda jag kan komma på är att vår hyresvärd Abitare ställde ut en stor skylt när man ville hyra ut 900 kvadratmeter i samma hus som vi huserar i. Bilden på skylten visade Åhléns. Kanske satte det igång rykten. Men lokalerna som skulle hyras ut ligger på tredje våningen.

Hur går det för varuhuset ekonomiskt?

- Vi uttalar oss inte om det.

Finns det inget bakom ryktet?

- Inte vad jag vet. Vad ledningen tänker och planerar får inte alltid jag reda på. Men jag känner inte till några nedläggningsplaner. Tvärtom är vi peppade inför julhandeln nu.

Hans Molin är varuhuschef i Lund och tog tillfälligt över ansvaret för butiken i Trelleborg när den gamle chefen gick i pension. Just nu pågår rekryteringen för fullt för att kunna hitta en ny chef till Trelleborg.

- Det är svårt att veta när det blir klart eftersom det gäller att hitta rätt person. Kanske efter jul, kanske fortare, säger Hans Molin.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons