Annons

Ahl tveksam till folkomröstning om vindkraft

Trelleborgs socialdemokratiske kommunalråd Egil Ahl är tveksam till en folkomröstning om vindkraftsverk på sydkusten.
Trelleborg • Publicerad 17 januari 2002

- Det är en intressant tanke, men kanske har Torbjörn Thorsson skjutit lite grann från höften i den här frågan. Om man drar för snabbt riskerar man att skjuta sig i foten.

Annons

Det säger Egil Ahl (s) angående partibrodern kommunalrådet i Skurup Torbjörn Thorssons förslag att Skurupsborna ska få folkomrösta om havsbaserad vindkraft.

Bakgrunden till förslaget är företaget Airicoles planer på att bygga 28 vindkraftverk utanför kusten vid Abbekås och Smygehamn. Torssons förslag är dock att skurupsborna ska folkomrösta om vindkraft till havs i allmänhet.

Framför allt är Egil Ahl tveksam till en folkomröstning om vindkraften eftersom han menar att det är svårt att skilja ut den energiformen från energipolitiken i stort.

- Vi bor här längst ner i söder där det finns goda förhållanden för vindkraft. Uppe i norr protesterar man mot regleringen av älvar. Kärnkraften har vi haft en folkomröstning om och riksdagens majoritet har fattat beslut om viss avveckling. Men vi måste få energi någonstans ifrån och alla former för med sig problem.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons