Annons

Ahl positiv trots vikande väljarstöd

Egil Ahl (s) räds inte det vikande stödet i opinionsundersökningarna. Den borgerliga samverkansgrupp som försöker få bort honom och socialdemokraterna från makten tar han inte heller så allvarligt på.
Trelleborg • Publicerad 19 juni 2006
Egil Ahl (s), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg. Arkivbild
Egil Ahl (s), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg. ArkivbildFoto: 

- Det är hur spelplanen ser ut på valnatten som är intressant. Det är då det kan uppstå samarbeten, säger kommunstyrelsens ordförande.

I lördagens tidning presenterade Trelleborgs Allehanda en opinionsundersökning som visar att socialdemokraterna i Trelleborgs kommun tappat 4,5 procentenheter sedan valet 2002. Om det vore val i dag skulle socialdemokraterna få 42,7 procent av rösterna i kommunfullmäktigevalet.

Annons

Egil Ahl tittar hellre på undersökningar som visar andra siffror.

- I Sifos senaste undersökning på riksplanet går vi framåt. Och vi brukar ligga en bra bit över siffrorna på riksplanet. Så jag är inte särskilt orolig, säger Ahl.

Han lovar att socialdemokraterna i Trelleborg snart ska öka tempot i en valkampanj som knappt har börjat. Och han är mycket positiv till att vända resultatet i den lokala opinionsundersökningen.

- Förra valet hade vi drygt 47 procent. Jag tror vi kan jobba upp det så pass att vi får egen majoritet, säger Egil Ahl.

Att oppositionen slipar vapnen och bildar en samverkansgrupp för maktskifte verkar inte beröra honom nämnvärt. - Det finns bara en opposition nu och det är Trelleborgs Allehanda. Det kommer vi att hantera genom att göra ännu mer jobb ute på fältet, säger Ahl som dock inte vill avslöja hur.

- Jag vore korkad om jag gjorde det, säger han.

Egil Ahl är inte främmande för att samarbeta med andra partier, men det är för tidigt att säga med vem.

- Vi från socialdemokraterna har alltid velat hitta lösningar som innebär att alla partier utom sverigedemokraterna är med. Centerpartiet hade aldrig haft någon plats i kommunstyrelsen om inte uppgörelsen efter förra valet hade träffats, säger Egil Ahl.

Innan semestrarna planerar socialdemokraterna att presentera sitt program för vad de vill göra den närmaste fyraårsperioden.

Andreas Mårtensson

Annons

0410-545 27

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons