Annons

Äggakakan lockar mer än fårosten

Fårost och Kravmärkt mat finns bland nyheterna på årets upplaga av Skånsk mat i Köpmansmagasinet. Men som vanligt är kön längst till äggakakan.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2007
Julia Olsson och hennes mamma Lena Olsson vågade smaka på Gunilla Perssons egenhändigt tillverkade fårost. Bild: Malin PalmFoto: 

– Blanda pors och malört. Då får du en "Snapparpssnaps".

Rolf Mårtensson från Skånska snapssällskapet bjuder frikostigt på råd och tips till Elisabeth Nilsson från Malmö.

Annons

– Det var ett väldigt bra trix jag fick där. Nu ska jag hem och göra pors. Det har jag aldrig gjort förr, säger hon innan hon vandrar vidare bland borden i Köpmansmagasinet.

Årets matmässa Skånsk mat bjöd både på nyheter och gamla klassiker. Många rynkar på näsan när Gunilla Persson från Orås försöker bjuda på en liten bit kex med ost.

– Är det fårost, nej det äter inte jag, säger en kvinna och skakar på huvudet när hon går förbi.

– De tror att det smakar som getost, säger Gunilla men intygar att det är snälla och milda fårostar som hon själv tillverkar. På tisdag blir det en heltidssyssla.

– Jag har jobbat som farmaceut men sagt upp mig och jobbar min sista arbetsdag på måndag, säger hon.

Utanför äggakaketältet på gårdsplanen intill magasinet är det lång kö. Spännande nyheter i all ära men äggakakan tycks ändå vara det som lockar mest när det är Skånsk mat.

Matmässan pågår till och med söndag den 8 juli klockan 16.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons