AG Favör blir Citygross

AG Favör i Trelleborg byter under hösten skepnad till Citygross. Samtidigt planerar butiken för en utbyggnad av de nuvarande lokalerna på Engelbrektsgatan.
Trelleborg • Publicerad 23 april 2008

De 2 500 kvadratmeter butiksyta som finns i dag ska kompletteras med 1 800 kvadratmeter extra.

- Vi kommer att ha ett större utbud i sortimentet, men vi ska behålla alla märkesvaror som vi har i dag, säger Patrik Hansson, butikschef för AG Favör i Trelleborg.

Bergendahlsgruppen i Hässleholm äger både Citygrosskedjan och AG-butikerna. Bergendahlsgruppens strategi är att omvandla så många AG-butiker som möjligt till Citygross. Och nu är det alltså Trelleborgs tur. Bergendahlsgruppen har lämnat in ett förfrågningsunderlag på utbyggnaden till stadsbyggnadskontoret, och om allt går enligt planerna kan bygget vara klart om ett halvår.

- Vi räknar med att det ska ta mellan sex och åtta månader. Innan jul ska allt vara klart i alla fall, säger Patrik Hansson som ser fram emot förändringen.

- De butiker som gjorts om till Citygross har haft en fantastisk utveckling, säger han.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.