Afrikainspirerad konst på tinget

Konstnärinnan Birgitta Godlund från Beddingestrand var dess värre förhindrad att närvara vid sitt vernissage på Trelleborgs tingsrätt på lördagen. Hon var upptagen med prinsessan Victorias statsbesök i Uganda.
Trelleborg • Publicerad 16 mars 2002
Foto: 

Birgitta Godlund bor nämligen tidvis i Afrika sedan elva år tillbaka, vilket hänger samman med att hennes man är diplomat. Det syns också i den konst som Söderslätts Konstförening hängt på tinget. Oljemålningen på bilden har hon döpt till "Insikt". På Konsthögskolan i Kampala, där Birgitta Godlund också undervisar, har hon experimenterat med blandtekniker med bland annat textilier och även utströdd afrikansk jord. Hon har låtit sig inspireras av Östafrikanska masker, myter och de primitiva folkens tro och seder. Utställningen på Tingshuset pågår fram till 6 april.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.