Annons

Abstrakt måleri på Tingshuset

Mette Wide ställer ut abstrakta målningar på Tingshuset. Hon är uppvuxen i S Åby och bor sedan flera år tillbaka i Tomelilla.
Trelleborg • Publicerad 16 maj 2002

BILD: TOMAS NYBERG - Det känns befriande att måla. Jag har inga anspråk att gestalta några konkreta motiv, utan försöker istället vara i ett nolläge och bara låta motiven komma spontant, säger Wide, som hade vernissage i går kväll. Sin utbildning fick hon på Forums målarskola och Konsthögskolan i Malmö. Oftast arbetar hon med abstrakt, intuitivt måleri. Wide har haft två utställningar tidigare i Trelleborg, båda på museet. Bilderna som visas på Tingshuset består av tunna skikt av akrylfärg. - Man behöver ingen förklaring eller bruksanvisning för att betrakta min konst. Ingen behöver ha läst i förväg för att kunna ta till sig det mina bilder förmedlar. Naturen är en stor inspirationskälla till mitt måleri, berättar hon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons