Annons

Abrahamsson öppen för köp av Vångavallen

Per-Anders Abrahamsson ger inte upp hoppet om allsvensk fotboll i Trelleborg även i framtiden, trots orosmolnen. ”Något måste hända, för vi räknar med att vara ett allsvenskt lag 2014”, säger TFF-basen.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2009

TRELLEBORG. Ordföranden Abrahamsson har hoppats på en flytt till en ny arena i stadens västra utkant. När de planerna nu mött politiskt motstånd skissar han på nya planer.

– Vi har tre vägar att gå fram till 2014 när kraven för att spela i allsvenska ytterligare skärps. En ny arena, en omfattande restaurering av Vångavallen eller att spela utanför kommunen vilket är det sista vi vill, men som blir en realitet om vi inte får vår hemmaplan godkänd.

Annons

Kommunstyrelsen sa i våras nej till att gå vidare med planerna på en multiarena med tillhörande köpcentrum vid Hedvägens förlängning.

– Det är fortfarande ett av två huvudspår. Jag kan inte förstå varför inte kommunen förutsättningslöst vill titta på den möjligheten. Vi måste planera för framtiden.

Vångavallen har alltid varit TFF:s hemmaarena och det är Abrahamssons andra huvudspår.

– Det är en framkomlig väg, frågan är bara vem som ska stå för driften och ägandet. Vi kan bilda ett entreprenadföretag som köper arenan. Mellan tummen och pekfingret ska det kunna gå ihop, men vi får se hur det går om vi räknar mer noggrant. Frågan måste lyftas och det finns redan intressenter som kan tänka sig att gå in i ett sådant bolag, säger Per-Anders Abrahamsson.

För kommunens del skulle en försäljning av Vångavallen innebära att den slipper alla kostnader som förknippas med driften och upprustning för att möta framtida krav. Problemet är att man släpper ifrån sig mark i ett av stadens mest attraktiva områden.

– Frågan är vad Vångavallen skulle kosta, en tanke har ju varit att bygga bostäder på området. Kommunen har ju heller inte fått någon förfrågan, påpekar fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD).

Han anser att arenafrågan måste lösas, men tror att det kan vara svårt att få ihop en lösning då kommunen inte ens anser sig ha råd att investera i en konstgräsplan.

Per-Anders Abrahamsson hoppas dock på en bred politisk lösning i arenafrågan.

– Att kommunen skulle släppa mark till ett arenabolag är kanske inte realistiskt, men frågan är fri. Jag har ju svårt att se varför Trelleborgs kommun skulle vända 180 grader jämfört med alla andra kommuner som har ett elitlag i fotboll.

Ni räknar med kommunens stöd i arenafrågan?

– Vi får arbeta tillsammans. Frågan är om det blir en ny arena eller en upprustning av den gamla. Jag är övertygad om att det finns en tvärpolitisk lösning. Min personliga vision har alltid varit att Trelleborg får en ändamålsenlig multiarena, men kan politikerna inte komma överens måste vi få en uppgörelse när det gäller Vångavallen och hur den ska uppgraderas.

Johan Silfversten Bergman
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons