Annons

ABF öppnar nytt musikhus

Jazzkvällar, storband, tjejband som spelar punk och PRO-föreningar. Allt under samma tak. Det blir snart verklighet i Klubb Allans gamla lokaler på Malörtsvägen.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2003

- Vår vision är ett musikhus där alla våra 50 föreningar, från rockband till PRO, ska samsas och utnyttja lokalerna, säger Lars-Olof Åberg. På dagarna kan pensionärer eller förskolebarn ha sin verksamhet där, medan fredag och lördagkvällar mest lockar ungdomar. När Klubb Allan gick i graven vid årsskiftet tog ABF över verksamheten i huset och har under vår och sommar planerat det framtida programmet. Men när portarna slås upp i slutet av september är det inte någon utpräglad ungdoms- och rockklubb som återuppstår. - Det blir en jättestor skillnad från Klubb Allans tid, säger ABF-chefen Lars-Olof Åberg. Tidigare arrangerades bara konserter med en viss typ av musik här, vi vill ha ett helt annat koncept där vi fyller lokalerna både kvällstid och dagtid så att det blir ett levande hus. Här ska till exempel invandrarband som spelar sin musik kunna inspireras av andra som spelar västerländsk rockmusik. Det nya huset ska heta ABFs musikhus, men kommer att rymma en mängd olika verksamheter. Musikhuset finansieras helt och hållet av ABF. Huset har ännu ingen anställd som jobbar på heltid med programmet, men tanken finns med för framtiden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons