Annons

Å-projekt vill ha 100 000 i bidrag

Tullstorpsåns ekonomiska förening söker bidrag med 100 000 kronor från Trelleborgs kommun. Pengarna ska användas till en analys av fornlämningar och kulturlandskapet kring ån.
Trelleborg • Publicerad 4 september 2009

TULLSTORP. Det är ett 90-tal markägare längs ån som tillsammans planerar att göra ån friskare och minska utsläppen till Östersjön. Bland annat ska ån få ett mer slingrande lopp och en rad våtmarker anläggas.

I ett brev till kommunstyrelsen skriver nu projektledaren Johnny Carlsson och föreningens ordförande Otto von Arnold att man planerar en genomgång av vilka fornlämningar som finns längs ån. De arbeten som planeras är ganska omfattande och det finns ett intresse av att vet var fornlämningarna finns när man till exempel anlägger våtmarker.

Regionmuseet i Kristianstad har fått i uppdrag att genomföra en genomgång av fornlämningarna och äldre kartmaterial kring ån. Nu vill föreningen dock även göra en fördjupad analys av kulturlandskapet längs ån och söker bidrag till det.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons