98 personer vill bli ny vd för Trelleborgshem

En ledare med miljötänk, det är främsta kravt för den person som ska ta över efter Kent Jönsson som vd för Trelleborgs bostadsbolag.
Trelleborg • Publicerad 13 mars 2013

Kent Jönsson skulle redan ha slutat som vd för Trelleborgshem. Men han sitter kvar tills en ersättare finns klar. Att det finns intresse för posten är helt klart. 98 män och kvinnor från hela södra Sverige har svarat på annonsen.

-Det är ett bra betyg, inte minst för Trelleborg. Det är attraktivt att arbeta här, säger Trelleborgshems styrelseordförande Olle Zinn.

De sökande har olika bakgrund, utbildning och meriter. Många har anknytning till fastighetsförvaltningar eller bostadsbolag.

-Det finns även rena ekonomer. Överhuvudtaget har vi ett bra urval. Det är jag nöjd med, säger Olle Zinn.

Vad letar ni efter?

-En ledare som kan utveckla bolaget och har ett miljötänk. Han eller hon behöver inte ha meriter inom miljöarbete. Det viktigaste är att man har tänket. Om det sedan blir en jurist, byggare eller ekonom spelar ingen roll.

Styrelsen planerar att börja hålla intervjuer i nästa vecka. I april hoppas man kunna ta ett beslut.

Martin Falkenby
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.