Annons

80 miljoner till byggprojekt

Drygt 80 miljoner kronor fördelat på fem projekt kommer att läggas på om- och nybyggnationer av kommunens lokaler under 2011 och 2012. Det har politikerna i kommunstyrelsen beslutat.
Trelleborg • Publicerad 10 september 2011
Gula villan.
Gula villan.Foto: 

Ett av projekten som nu får pengar är boendet för ensamkommande flyktingbarn, Gula villan. Servicenämnden får 4,3 miljoner kronor att för att göra om lokalerna till ett boende.

Sverigedemokraterna i kommunstyrelsen ansåg att servicenämndes begäran inte skulle tas upp till beslut. Detta eftersom kommunfullmäktige i juni i år avslog en begäran om pengar till ombyggnaden.

Annons

Det mest omfattande projektet som nu beviljats pengar är ombyggnaden av Rådhuset. Projektet får 21,5 miljoner kronor i år och ytterligare tio miljoner kronor för 2012. Rådhuset ska förses med ny matsal och konferensrum och samtidigt ska ventilationen i byggnaden förbättras.

24 miljoner kronor läggs på Klagstorps förskola och på kök, matsal och slöjdlokaler i Klagstorps skola.

Om- och tillbygganden av Pilevallskolans c-byggnad får 14 miljoner kronor. Investeringsanslaget räcker för att få plats med elever i årskurs sju. Ombyggnad av övriga lokaler krävs för att Pilevall ska kunna användas som en F-9 skola. Sverigedemokraterna vill istället bygga ut Serresjöskolan men fick inget gehör för detta i kommunstyrelsen.

Efter krav från miljöförvaltningen kommer kök på skolor och äldreboenden att rustas upp för sju miljoner kronor. Projektet omfattar Vannhögskolan, Ajgeldingerska förskolan, Gertrudsgården, Söderängen, Väståkraskolan samt Alstadshemmet.

Samtliga byggprojket ska nu avgöras av kommunfullmäktige.

Maria Sällberg
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons