Annons

70 jobb i farozonen på Western Union i Trelleborg

Ett 70-tal arbeten är i farozonen när Western Unions kontor i Trelleborg hotas av nedläggning. Företaget startade en diskussion med fackföreningen Unionen på torsdagen och resultatet kan bli att kontoret läggs ned.
Trelleborg • Publicerad 9 september 2010
Foto: 
Foto: 

– Om det blir en nedläggning så flyttas en del av tjänsterna till Stockholm och en del utomlands, berättar Angela M Heng, vice vd, bolagsfrågor för Europa, Mellanöstern, Afrika, Fjärran Östern på Western Union.

Personalen på kontoret i Trelleborg informerades om att företaget inlett diskussioner med fackföreningen Unionen på torsdagens eftermiddag.

Annons

– Bakgrunden är att Western Union ser över sin kontorsstruktur och en följd kan bli att kontoret i Trelleborg läggs ned, säger Angela Heng. Men något beslut om en nedläggning är inte fattat ännu.

Helmuth Skinnerup är ombudsman på Unionen och deltog i informationen till de anställda i Trelleborg på torsdagen.

– Företaget har inlett en förhandling enligt MBL. Western Unions förslag är att lägga ned kontoret i Trelleborg och flytta tjänsterna till andra kontor, både inom landet och utomlands, säger han.

Helmut Skinnerup berättar att det handlar om ett 70-tal anställda på Western Unions kontor i Trelleborg, vars arbeten nu är i fara.

Från Unionens sida menar man att om företaget planerar att ändå behålla en del tjänster inom landet borde man kunna ha ett kontor kvar i Skåne.

– Det borde finnas utrymme för att ha ett kontor kvar här i Öresundsregionen, som ju är mycket expansiv, säger Helmuth Skinnerup.

Förhandlingarna mellan företagen och facket om en eventuell nedläggning av kontoret i Trelleborg startar på måndag.

Western Unions affärsidé är snabba penningförsändelser över världen. Bolaget har 380 000 ombud i 200 länder världen över. På kontoret i Trelleborg är en rad språk och nationaliteter representerade.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons