Annons

57-åringen hotade grannar

(Uppdaterad 15.14) Flera av grannarna var rädda för eller kände sig hotade av den 57-åring i Böste som natten till måndagen sköts ihjäl av polisen.
Trelleborg • Publicerad 26 januari 2009
Flera grannar kände sig hotade av 57-åringen. Bild: Claes Nyberg
Flera grannar kände sig hotade av 57-åringen. Bild: Claes NybergFoto: 

Stämningen är tryckt i den lilla idyllen strax öster om Trelleborg. Här finns ett tiotal permanentboenden och ett 40-tal fritidshus. Den 57-årige mannen flyttade hit i maj förra året.

- Polis och ambulans har varit här runt 30 gånger sedan dess. Det är inte klokt, säger en granne som vill vara anonym.

Annons

Senast under trettonhelgen skickade polisen sin piketstyrka till platsen för att ta hand om mannen. Och precis som efter tidigare omhändertaganden var han tillbaka hemma igen efter några dagar.

En granne menar att polisen visste allt om 57-åringen och hans problem och att dödsskjutningen därför hade kunnat undvikas.

- Det är tragiskt. Jag kan inte förstå att det kan hända, säger grannen.

Flera grannar i området som TA talat med vittnar om att 57-åringen uppträtt hotfullt och aggressivt mot andra boenden i området. Många har känt sig rädda och illa till mods.

- Sedan han flyttade dit har det vara väldigt mycket bråk. Det blev en konstig stämning i området. Men det är fruktansvärt att det skulle gå så här, säger Jesper Ingvarsson som bott i området i fyra år.

Boende som bad mannen köra lite saktare på grusvägarna eller bad honom koppla sin hund möttes enligt Jesper Ingvarsson av hot och handgripligheter. Men händelserna ledde aldrig till några polisanmälningar mot mannen.

- Det gick inte att kommunicera med honom. Det blev mycket bråk, säger Jesper Ingvarsson.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons