Annons

55-pluslärare får extra ledig vecka

De lärare på gymnasiet och vuxenundervisningen i Trelleborg som är över 55 år får en extra ledig vecka.
Trelleborg • Publicerad 29 november 2007

– Det handlar inte om någon semestervecka, men en extra ledig vecka med lön som erbjuds alla lärare över 55 år, säger Lisbeth Netteberg, gymnasie- och vuxenutbildningschef i Trelleborgs kommun.

Bakgrunden till den extra lediga veckan är att äldre kommunalanställda i övrigt har en extra semestervecka. För lärare finns det däremot ingen sådan extra semester.

Annons

En annan anledning är att sjuktalen är högre bland de äldre anställda lärarna. En medarbetarundersökninge bland lärarna inom gymnasie- och vuxenutbildningen i Trelleborg visar också att de äldre lärarna är mindre nöjda än de yngre.

De lediga dagarna får dock inte tas ut hur som helst, utan undervisningstiden ska förläggas så att de lediga dagarna skapas. Det ska ske i samråd med rektor och så att verksamheten blir så lite lidande som möjligt.

– Den extra veckan gäller för alla 55-pluslärare under läsåren 2008/09 och 2009/10. Efter det ska försöket utvärderas, säger Lisbeth Netteberg.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons