Annons

50 nya lägenheter på gång vid Kulturskolan på öster

Nu tar planerna på att bygga nya lägenheter på parkeringsplatsen vid Kulturskolan ny fart. Exploatören Midroc vill bygga två hus på tomten med sammanlagt cirka 50 lägenheter. Dock blir det inget höghus som var planerat från början.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2009
Nu tar tanken på nya hus på parkeringen vid Musikskolan fart igen. Skiss: Fojab arkitekter
Nu tar tanken på nya hus på parkeringen vid Musikskolan fart igen. Skiss: Fojab arkitekterFoto: 

Byggnadsnämnden i Trelleborg beslöt på sitt sammanträde i tisdags att godkänna förslaget till ny detaljplan för tomten. Förslaget ska nu ut på samråd. Enligt den nuvarande detaljplanen ska det byggas p-hus på tomten.

– Från början var det tänkt att det skulle bli ett höghus på tomten, men de planerna skrotades och 2007 kom ett nytt förslag med lägre hus, säger stadsbyggnadschefen i Trelleborg Stefan Ferm.

Annons

Sedan dess har emellertid inget hänt förrän nu, när ägaren Midroc lyft upp tankarna på att bygga igen.

– Nu handlar det om två hus i fem våningar, berättar Stefan Ferm.

Enligt planerna ska ett av husen byggas längs infarten och ett längs Johan Kocksgatan med en vinkel in på Östergatan.

Meningen är att alla lägenheter ska få utsikt mot havet. De flesta sovrum ska placeras mot gården och mot Östergatan för att bli så tysta som möjligt.

Dessutom planeras för en parkeringsplats som också får en underjordisk del. Normen för antalet parkeringsplatser uppfylls.

Arbetet med detaljplanen går nu vidare och beräknas bli antagen i höst. Om allt går enligt planerna ska själva bygget starta på våren 2010.

– Det är ännu inte bestämt om det ska bli bostadsrätter eller hyreslägenheter, säger Stefan Ferm.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons