50-åring dömd för snuskiga SMS

På onsdagen dömdes en 50-årig trelleborgare för sexuellt ofredande. Mannen åtalades i november för att ha skickat ett stort antal SMS-meddelanden, samtliga nattetid, till en lastbilschaufför.
Trelleborg • Publicerad 23 januari 2002

Meddelandena hade skickats mellan den 12 september och 1 oktober 2001 och haft ett anstötligt innehåll. 50-åringen dömdes till dagsböter på 9750 kronor. Lastbilschauffören och den dömde känner inte varandra sedan tidigare. 50-åringen uppgav i rätten att han sett telefonnumret på en lastbil. Varför han sedan skickade anstötliga SMS vet han inte, utan uppgav att "det bara blev så". De stötande textmeddelandena skickades till lastbilschaufförens mobil från tre olika telefonnummer. Telia har spårat ett av dem till 50-åringen. De återstående numren är inte registrerade och är antagligen kontantkort. Eftersom lastbilschauffören använder sin mobiltelefon i arbetet kan han inte stänga av den ens på nattetid. Han upplevde de oanständiga meddelandena som obehagliga.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.