43-årig man häktad för stölder

Tingsrätten i Kristianstad häktade på torsdagen en av de tre män från Trelleborg som greps i en stulen bil i korsningen mellan Allégatan och Hagtornsvägen i Kristianstad vid tretiden i tisdags morse.
Trelleborg • Publicerad 2 september 2004

Polisen hittade misstänkt stöldgods i bilen. Vid husrannsakan i den 43-årige mannens bostad i Trelleborg påträffades dessutom stöldgods från

ett inbrott i en bil i Ystad och ett inbrott i ett obebott hus i Skåne Tranås nyligen.

Han häktades därför för häleri av stöldgodset som fanns i bilen och stöld i Ystad och Skåne Tranås.

Mannen nekade vid häktningsförhandlingen till misstanken om bilstöld och tingsrätten ansåg inte att åklagarens bevisning räckte för att häkta honom

även för det brottet.

Häktningen motiveras med risken att mannen på fri fot fortsätter med brottslig verksamhet. Han har ett långt belastningsregister och blev villkorligt frigiven så sent som i slutet av mars med en återstående strafftid på tre månader. Åklagaren fick två veckor på sig att väcka åtal.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.