Annons

40 nya jobb när tre butiker öppnar

På tisdagen öppnar en del av det nya köpcentrat vid Hedvägen. Det är Onoff som nyöppnar, tätt följda av Willys om en vecka och Överskottsbolaget veckan därpå.
Trelleborg • Publicerad 6 november 2006
Anette Hörnstedt sätter upp skyltar till Överskottsbolagets 16 000 artiklar. Hon har varit med och byggt upp flera butiker men tycker att Trelleborg känns helt rätt att jobba i. Snart flyttar hon också hit.BILD: CLAES NYBERG
Anette Hörnstedt sätter upp skyltar till Överskottsbolagets 16 000 artiklar. Hon har varit med och byggt upp flera butiker men tycker att Trelleborg känns helt rätt att jobba i. Snart flyttar hon också hit.BILD: CLAES NYBERGFoto: 
Lars Svensson och Jana Studeny är två trelleborgare som ingår i Willys nya personalstyrka på 24 personer.
Lars Svensson och Jana Studeny är två trelleborgare som ingår i Willys nya personalstyrka på 24 personer.Foto: 
I går fixades de sista detaljerna innan Onoffs nypremiär i dag.
I går fixades de sista detaljerna innan Onoffs nypremiär i dag.Foto: 

– Vi ville komma igång snabbt och valde att öppna redan nu. De andra är inte riktigt färdiga ännu, förklarar butikschefen Ihab Al Attar Onoffs "tjuvstart".

En nästan dubbelt så stor butiksyta möter kunderna.

Annons

– Vi satsar på mer information i butiken, men särskilt på vår hemsida, säger Ihab Al Attar.

Nystarten har genererat ett par nya arbetstillfällen.

– Vi har anställt två nya medarbetare från Trelleborg, så nu är vi åtta inklusive mig, säger Ihab Al Attar.

Konkurrensen från nyöppnade Elon längre ner på Hedvägen oroar honom inte.

– Vi har lite olika inriktning, de säljer bara vitvaror, vi är bredare i sortimentet.

Nästa vecka, den 16 november är det dags för Willys att slå upp portarna. Just nu jobbar två team febrilt med att fylla hyllorna. Ett team har som uppgift att åka Sverige runt och starta upp nya butiker.

– Vi har inrett 110 butiker runt om i Sverige, berättar Faruk Röxhallari som blivit expert på hur man bygger upp en Willys-butik.

Det är också första dagen på jobbet för ett gäng på 24 medarbetare som ska arbeta i butiken framöver. 17 är trelleborgare.

– Jag tror Willys behövs. Det kommer säkert att sätta press på en del andra butiker. Men det är bara bra med konkurrens, tycker Jana Studeny som tidigare arbetade på ICA.

Butikschefen Andreas Kvant intygar att det funnits ett stort intresse av att söka jobb på Willys.

Annons

– Vi fick över 450 ansökningar till våra platser. De flesta rekryteringar har vi gjort lokalt.

Vägg i vägg med både Willys och Onoff kämpar Överskottsbolaget just nu med att få upp skyltar till sina 16 000 artiklar.

– Det blir några stycken, säger Anette Hörnstedt, snart nyinflyttad trelleborgare och en av 14 i personalstyrkan som snart ska serva trelleborgarna i deras jakt på billiga överskottsvaror. Allt ska vara färdigt tills portarna slår upp den 23 november, strax innan julskyltningen.

– Det känns jättekul att både få arbeta och bo i Trelleborg, säger Anette Hörnstedt. Här finns ju allt, både hav, stad och lite skog.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons