4 457 vill rädda Köpingeskolan

Intresset för att stoppa en eventuell stängning av Köpingeskolan är högt.
Trelleborg • Publicerad 20 februari 2007
Sophia Böös, Jessica Palm och Mikaela Palm kan visa upp flera buntar med namnunderskrifter som skolnämndens ordförande ska få ta emot. Bild: Sofia Bergström
Sophia Böös, Jessica Palm och Mikaela Palm kan visa upp flera buntar med namnunderskrifter som skolnämndens ordförande ska få ta emot. Bild: Sofia BergströmFoto: 

– Vi håller på tills vi får veta att vi kan ha kvar vår skola, säger Sophia Böös.

Tillsammans med andra Köpingeskoleelever har hon ägnat de senaste veckorna åt att samla in namn för att få stöd i sin kamp att rädda sin skola. Och gensvaret har varit stort. I lördags stod eleverna på Valen och utanför Maxi. Under den dagen skrev 2 873 personer på mot att stänga skolan. Listorna ska lämnas in till skolnämndens ordförande Bengt Gunnarsson (m).

– Vi har redan lämnat in listor som alla elever och föräldrar skrivit under. Det blev cirka 500 stycken. De som vi fått in sedan dess är med människor utan direkt anknytning till skolan, säger Sophia Böös.

Hon berättar att folk snabbt har engagerat sig när hon berättat vad listorna är till för.

– Vi har fått mycket beröm för att vi håller på med detta. Nu på lördag ska vi samla in underskrifter igen, säger Sophia Böös.

Eleverna är fast beslutna att fortsätta med insamlingen länge till.

– Ja visst. Tills det inte finns fler som vill skriva under. Vi vill ha så många som möjligt och vi är inte trötta än, säger Mikaela Palm.

Nästa vecka kommer elever och föräldrar uppvakta politiker i samband med kommunens fullmäktigemöte på Folkets park på måndag. Lördag samma vecka, den 3 mars, arrangeras en stor demonstration i Trelleborg då elever, föräldrar och andra som vill förhindra att Köpingeskolan stängs kommer att medverka

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.