Annons

3GIS överklagar nej till bygglov

3GIS, som bygger 3G-master för Vodafone, Orange och Hi3G, överklagar avslagen som Trelleborgs byggnadsnämnd gav på sitt sammanträde i mars.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2003

Det rör sig om 14 master och andra installationer för 3G-telefoni, men endast 11 överklaganden har nått fram till stadsbyggnadskontoret i Trelleborg. - Överklaganden ska skickas till kommunen, men den här gången skickade vi dem till länsstyrelsen, säger Jens Wahlström, ansvarig för Sydvästskånska regionen på 3GIS. - Någonstans på vägen har tre överklaganden kommit bort, men vi ska se till att alla överklaganden är på plats innan tiden för överklagande har gått ut. Samtidigt med överklagandena begär 3GIS en förlängning av tidsfristen fram till 6 juni för att hinna sammanställa fakta som ska komplettera bolagets överklaganden. - Vi behöver extra tid för att utveckla vår talan, säger Jens Wahlström. Visserligen handlar det om samma motivering för avslag från byggnadsnämnden i alla fallen, men det kan vara så att det finns andra skäl att till exempel ändra läge på någon mast. Samtidigt som bolaget överklagar avslagen ansöker dock 3GIS friskt om ännu ett bygglov för en 3G-mast. Det handlar om en 60 meter hög mast med två teknikbodar som planeras på fastigheten Anderslöv 2:67 där Trelleborgs Kommun/Sydslättens ryttarförening är markägare. Den aktuella platsen ligger enligt bygglovsansökan bredvid ett befintligt ridhus. Förutom 3GIS fick Hi3G, Svenska UMTS-nät samt Telia Mobile AB avslag på sina ansökningar om bygglov för 3G-master på Trelleborgs byggnadsnämnds sammanträde i mars.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons