3GIS överklagar nej till 3G-mast

3GIS överklagar Trelleborgs byggnadsnämnds nej till bygglov för en 3G-mast vid Serresjö. Bolaget menar att det inte finns en bättre placering av masten än den som avses i ansökan om bygglov.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2004

Att masten skulle ligga i närheten av en grupp med vindkraftverk ser 3GIS som positivt och inte som ett skäl till avslag. Enligt bolagets överklagan är det just placeringen invid vindkraftverken som gjort att ansökan fått nej. 3GIS menar dock att placeringen av masten valts just för att vindkraftverken ligger i närheten. Enligt bolaget är vindkraftverken så stora att telemasten inte kommer att uppmärksammas särskilt av dem som rör sig i landskapet. Masten är tänkt att bli 42 meter hög, enligt ansökan om bygglov. Dessutom vill 3GIS bygga två teknikbodar i anslutning till masten. 3GIS poängterar i sitt överklagande att det behövs en basstation i området för att nå den täckning som finns i villkoren för 3G-licensen. Någon bättre placering i området finns inte enligt bolaget. Enligt överklagan har länsstyrelsen dessutom godkänt placeringen av masten i samrådet. De samlade argumenten gör att länsstyrelsen bör upphäva bygglovsnejet och visa tillbaka ärendet till byggnadsnämnden för ny handläggning, menar 3GIS. Bolaget anser också att beslutet bör fattas snabbt, eftersom det redan dragit ut på tiden med bygglovsansökan för 3G i Trelleborg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.