Annons

3G-aktörer vill skynda på bygglov

I ett brev till statsbyggnadskontoret i Trelleborg skriver 3G-aktörerna att det är onödigt att skicka remisser till militära myndigheter och Luftfartsverket.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2003

- Det är sökande som har det yttersta ansvaret för att nödvändiga tillstånd från bland annat försvaret finns innan lovet tas i anspråk, skriver 3G-aktörerna i sitt brev. Bakom brevet, som även gått ut till övriga handläggare av bygglov för 3G-master i landet, finns en önskan från aktörerna att skynda på bygglovshanteringen. I brevet hänvisar aktörerna till plan- och bygglagen (PBL) och hävdar att det inte behövs något tillstånd från militära myndigheter och Luftfartsverket för att ge bygglov för byggandet av 3G-master. - 3G-aktörerna söker regelmässigt om tillstånd hos Luftfartsverket och militära myndigheter i samband med att frågan om bygglov aktualiseras, skriver aktörerna i sitt brev. Enligt brevet tänker de statliga myndigheterna inte heller svara på kommunernas remisser om bygglov för master på grund av arbetsbördan. Svaren lämnas endast till 3G-aktörerna direkt, enligt brevet. Det är riskerna för att bygglovsprocessen drar ut på tiden som, gör att aktörerna nu skickar ut sitt brev till handläggarna i landets kommuner. Brevet är undertecknat av Hi3G, Tele2, 3GIS, Vodafone, Svenska UMTS-nät, Orange samt Telia.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons