Annons

3G-aktör undrar om tidplan

Varför får vi inget svar? Det undrar 3G-aktören 3GIS i ett brev till stadsbyggnadschefn och ordföranden i byggnadsnämnden i Trelleborg angående hanteringen av företagets bygglovsansökningar för 3G-master.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2003

Enligt brevet har 3GIS i en skrivelse till stadsbyggnadskontoret frågat efter skriftlig motivering till att de inskickade byggloven inte behandlas och vilka andra instanser som kommunen menar att man behöver ha svar från. Dessutom frågade företaget efter en tidplan för arbetet med byggloven. - Då vi hittills inte fått någon förklaring till ert uteblivna svar, emotser vi en förklaring samt svar på ovan nämnd skrivelse, skriver 3GIS i sitt brev. Stadsbyggnadschefen i Trelleborg Stefan Ferm är förvånad över brevet. - Vi har kontinuerlig muntlig kontakt med 3GIS, säger han. Både jag och byggnadsnämndens ordförande Kjell Nilsson talar regelbundet med företaget. Efter att byggnadsnämnden i Trelleborg i oktober sagt nej till byggloven för ett antal teknikbodar och ordförande Kjell Nilsson (s) menat att det mesta talade för att det även skulle bli nej till bygglovsansökningarna för masterna har inga nya 3G-bygglov tagits upp i nämnden. - Däremot får jag fortfarande dagligen samtal om nämndens ställningstagande i 3G-frågan från hela landet, säger Stefan Ferm. Trelleborgs byggnadsnämnds beslut att säga nej till 3G fick stort genomslag, både i Sverige och internationellt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons