Annons

37-åring frigavs – bestal polisen

Den 37-årige trelleborgarens väska var nästan tom när han greps av polisen på lördagskvällen den 28 januari. När han spatserade iväg från stationen på småtimmarna var väskan av någon anledning välfylld.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2006

Polisen och kammaråklagare Lena Bredstedt är övertygade om att innehållet bestod av stöldgods. Närmare bestämt en dator, en telefon och en laddare som trelleborgaren passat på att stjäla när han släpptes ur arresten vid 02-tiden.

Personalen på polishuset i Ystad upptäckte stölden på måndagsmorgonen. Så småningom framgick att 37-åringen, efter att ha varit frihetsberövad som misstänkt för stöld, fått tillåtelse att sitta i receptionen och vänta på en kompis som förhördes om en bilstöld. Arrestvakten erinrar sig att han verkade mycket intresserad av hyllorna bakom disken, där ett antal kassaskrin förvarades. Trelleborgaren yttrade något i stil med "oj, där står ju kassaskrin", varefter han anvisades plats ute i väntrummet.

Annons

Vid 03-tiden fick en patrull syn på mannen som kom gående på Kristianstadsvägen i Ystad i riktning mot centrum.

Poliserna lade märke till att han bar på väska som verkade tung. En stund senare berättade de om sina iakttagelser för inre befäl, som sade att detta inte var möjligt eftersom 37-åringen satt i receptionen. Vid kontroll visade det sig att han försvunnit genom att hoppa ut genom ett fönster.

Ytterligare åtgärder vidtogs inte.

Mannen var ju frigiven.

Det var inte förrän på måndagen som man upptäckte att någon hade lyft upp en glaslucka, klättrat in i receptionsdelen och gått ut med stöldgodset genom dörren till väntrummet. I väntrummet fanns vid tillfället handtag på två av fönstren. Gärningsmannen klev ut genom det ena, alldeles bredvid huvudentrén, och avvek från platsen.

37-åringen förnekar brott.

Magnus Wegerup

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons