Annons

36-åring slipper fängelse för grovt rattfylleri

En 36-årig kvinna döms till skyddstillsyn efter att hon i somras körde bil med 1,72 promille alkohol i blodet på väg 511 mellan Trelleborg och Höllviken.
Trelleborg • Publicerad 19 januari 2014

Polisen fick tips om den berusade bilisten på kvällen den 10 juli. I höjd med golfklubben stoppade polisen kvinnan som körde vingligt och över båda körbanorna. Vid provtagning 45 minuter senare visade det sig att hon hade 1,72 promille i blodet.

Kvinnan erkände brottet i tingsrätten men yrkade på att åtalet ändå skulle ogillas eftersom Transportstyrelsen redan beslutat att dra in hennes körkort på två år. Kvinnan menade att om hon skulle dömas i tingsrätten skulle hon bli dubbelt bestraffad, vilket enligt henne strider mot Europakonventionen.

Ystads tingsrätt håller inte med och dömer henne för grovt rattfylleri. Eftersom kvinnan sedan körningen tagit tag i sitt alkoholmissbruk slipper hon fängelse.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons