Annons

350 brevlådor felplacerade

Felaktigt placerade brev- och postlådor. Det är en del av vardagen för brevbärarna i Trelleborg. Av totalt 18 000 avlämnings-platser finns det cirka 350 brevlådor och upp till 20 inkast som anses obekväma för dem som delar ut post.
Trelleborg • Publicerad 21 december 2004

Den rikstäckande sammanställningen som presenteras i dagarna är gjord av Seko, facket för service och kommunikation.

På flera håll i landet har Arbetsmiljöverket stoppat både Posten och Tidningsbärarna från att dela ut vid de dörrar och brevlådor som klassas som direkt felplacerade.

Annons

I de flesta fall är de lågt placerade eller står de för långt in på respektive tomt, i stället för vid tomtgränsen, vilket rekommenderas av Post- och telestyrelsen.

Än så länge är det ingen av brevinkasten och brevlådorna som underkänts av Arbetsmiljöverket. – När det gäller Trelleborg så är det faktiskt inte så många felaktigt placerade i förhållande till många andra kommuner, bedömmer Stefan Fougt, som arbetat för Seko i Skåne och som varit med och tagit fram uppgifterna som berör Skånes 33 kommuner. Han anser att dagens byggherrar och arkitekter oftast ser till att brevlådorna får en bra placering.

– I de flesta moderna fler-familjshus finns brevinkast i bottenvåningen och inte i varje dörr, säger Stefan Fougt.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons