Annons

35 minuter från hamn till hamn

Snart kan man välja Swebus Express för att åka mellan Trelleborg och Malmö. 2 juli sätter bolaget igång en försöksverksamhet med trafik torsdagar till söndagar. Turen beräknas ta 35 minuter.
Trelleborg • Publicerad 26 juni 2009

TRELLEBORG. – Vi kör direkt mellan en hållplats vid gamla svävarterminalen på Skeppsbron i Malmö och hamnen i Trelleborg, säger Ingvar Ryggesjö, pressansvarig på Swebus Express.

Bolaget siktar först och främst in sig på turister till och från Sverige som åker med andra Swebus-linjer. Man kan till exempel ta Swebus Express från Växjö och i Malmö byta till Trelleborgsbussen för vidare färd med färjan ut i Europa eller tvärtom.

Annons

I första hand handlar det om en test under sommaren.

– Vi har tankar på att köra linjen även i höst. Men vi har inte fattat något beslut om det ännu, säger Ingvar Ryggesjö.

Det hänger på hur många passagerare som Swebus Express får på linjen. Bussen går direkt mellan de båda hamnarna, men om det blir en fortsättning kan det bli ett stopp på vägen.

– Man skulle kunna tänka sig ett stopp i Hyllie till exempel, säger Ingvar Ryggesjö.

Bussen kommer att gå torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar, med sju dubbelturer torsdagar och fredagar och fem lördagar och söndagar. Det blir alltså ingen direkt konkurrent till linje 146 som Skånetrafiken kör.

– Skånetrafiken har beslutat att ha en generös inställning till nya linjer, säger Gordana Tadic, vikarierande pressansvarig på Skånetrafiken.

Gordana Tadic pekar också på att det är stor skillnad mellan Swebus Express linje och Skånetrafikens linje 146.

– Linje 146 går ju väldigt ofta i rusningstrafik. Dessutom har den ju en rad hållplatser där pendlare kan gå av och på. Swebus Express linje är mer som en extra service, säger hon.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons