Annons

35-åring fick fängelse efter knivdåd

Två års fängelse blev straffet för den 35-årige man som knivskar en annan man i ansiktet. Händelsen inträffade i mars i år i en föreningslokal i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2002

Han dömdes för grov misshandel och att betala skadestånd till den misshandlade med 90 000 kronor. Tidigare samma kväll som misshandeln ägde rum tvingade 35-åringen in en tonårig pojke på en pub för att dricka sprit och röka hasch. När pojken förklarade att han inte ville dricka så sa 35-åringen att han hade tre sekunder på sig att sticka, annars skulle han skjuta honom. Tingsrätten ansåg precis som åklagaren att det rörde sig om olaga tvång och olaga hot. Mannen ska också betala femtusen kronor i skadestånd till pojken. 35-åringen har förnekat misshandeln och påstod att han handlat i nödvärn. Tingsrätten bedömde dock att han gjort sig skyldig till misshandel utifrån den knivskurne mannens samt två vittnens uppgifter. Innan 35-åringen lämnade föreningslokalen där bråket ägt rum sade han till den knivskurne att "anmäler du mig så dödar jag dig och din familj". Därmed ansåg tingsrätten att han även gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak. 35-åringen stod även åtalad för att ha stulit en lätt lastbil från Maglarpsgården i oktober förra året. För detta dömdes han för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen sitter häktad och ska enligt tingsrätten stanna i häktet tills dess att domen vinner laga kraft.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons