Annons

33-åring fast för grov rattfylla

Bilföraren hade 1,4 promille alkohol i blodet när han stoppades på E  6 i höjd med Skegrie vid 01.30 natten mot onsdagen.
Trelleborg • Publicerad 6 oktober 2010

– Förmodligen är det sättet att framföra fordonet på som gjort att man blivit misstänksam. För vad jag förstår var det ingen beordrad kontroll, säger Stellan Andersson, inre befäl vid polisen i södra Skåne.

Eftersom föraren är utländsk medborgare greps han och fördes till polisstationen i Ystad. Anledningen är kvalificerad flyktfara.

Annons

– Hade han inte varit utländsk medborgare hade vi hanterat det som vanligt, det vill säga att man blir fri efter utredning. Såvida man inte är jättefull och utgör en fara för sig själv eller andra, säger Stellan Andersson.

Bilföraren satt på onsdagsförmiddagen fortfarande inlåst. Han hade begärt att en försvarsadvokat skulle vara med under förhöret, vilket inte kunde tillgodoses under natten.

Nerike Allehanda-1
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons