Annons

32-åring åtalas efter smiting

Den 32-årige trelleborgare som körde på en sjuårig flicka i Mellanköpinge åtalades på fredagen misstänkt för grovt vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott samt olovligt avvikande från trafikolycksplats.
Trelleborg • Publicerad 27 september 2002

Vid 16-tiden på eftermiddagen den 10 september cyklade den sjuåriga flickan tillsammans med sin mamma och sina två systrar mot Gylle. När de passerade Mellanköpinge kom mannen körande i hög hastighet mot dem och körde på flickan som landade i diket. Därefter smet han från olycksplatsen. Senare greps han av polisen och hade då skruvat av registreringsskyltarna från bilen. En stund tidigare hade mannen, enligt ett vittne, kört in i en stillastående traktor på vägen mot Fjärdingslöv mellan Haglösa och Gylle. Enligt stämningsansökan så hade mannen tidigare samma dag brukat heroin och var kraftigt påverkad då han körde bilen. Åklagaren yrkar i stämningsansökan på att den bil mannen körde och som polisen tog i beslag ska förverkas. Enligt anhöriga till den sjuåriga flickan har hon nu kommit hem från sjukhuset och mår efter omständigheterna bra. I samband med olyckan fick hon en fraktur på bäckenet och kraftiga sårskador på ena benet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons