Annons

31-åring knivhöggs vid Övre

En 31-årig man blev under natten till onsdagen knivskuren vid Övre. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp och polisen söker nu efter gärningsmannen som den 31-årige mannen ska ha känt igen.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2010
Foto: 

Både gärningsmannen och 31-åringen klev på buss 146 från Malmö sent på tisdagskvällen. Bussen anlände till Övre vid ettiden på natten. 31-åringen kände igen gärningsmannen redan på bussen men de hade enligt polisen inte någon kontakt med varandra.

Enligt de första förhör som gjorts med 31-åringen ska han, efter att han klivit av bussen, känt hur någon tog tag i hans krage bakifrån.

Annons

– Gärningsmannen har en kniv i handen och gör utfall. Mannen värjer sig med armarna men får kniven mot halsen så att det blir en skada vid struphuvudet, förklarar Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare på polisen i Trelleborg.

Efter detta ska gärningsmannen ha sprungit från platsen. 31-åringen har berättat för polisen att han kände igen gärningsmannen men hade inte mer än ett smeknamn på honom.

Skadan han fick var bara ytlig och mannen har inte behövt söka sjukvård. En väktare som befann sig vid busstationen noterade att något hände och rusade fram till 31-åringen men då var gärningsmannen redan försvunnen.

Polisen kommer att hålla ytterligare förhör med 31-åringen under torsdagen. Ann-Christine Sjöbeck är övertygad om att man kommer att lösa fallet.

– Vi kommer att få fram en gärningsman så småningom. Hur brottsrubriceringen kommer se ut i slutänden vet jag inte men nu är det rubricerat som försök till mord alternativt dråp.

Anna Thulin
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons