Annons

31-åring erkände våldtäkt

Den 31-årige man som anhölls i lördags misstänkt för att ha våldtagit en 13-årig flicka i Lund och Trelleborg, erkände brottet under häktningsförhandlingen i Lunds tingsrätt på tisdagseftermiddagen.
Trelleborg • Publicerad 15 december 2009

LUND/TRELLEBORG. Trots erkännandet är mannen ännu så länge endast formellt misstänkt för att på sannolika skäl utfört våldtäkterna, det vill säga den starkaste misstankegraden.

Enligt åklagare Magdalena Holmberg ska övergreppen mot Lundaflickan ha skett sedan i somras och fram till den 12 december.

Annons

Flickan anmäldes försvunnen av sina föräldrar i fredags. Natten mot lördagen återfanns hon av polisen i 31-åringens bostad i Trelleborg. Hon var då i mycket dåligt skick.

Efter det att flickan hittades greps mannen och anhölls senare på lördagseftermiddagen misstänkt för våldtäkt av barn.

– Min klient erkänner och medger häktning. Han bestrider restriktioner, sa 31-åringens advokat Odd Johansson under häktningsförhandlingen.

De restriktioner som ålades honom innebär bland annat att han under häktningstiden inte får ha kontakt med andra personer än sin advokat.

I samband med häktningen fattade tingsrätten även beslut om att mannen ska genomgå en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning.

Åtal mot 31-åringen ska vara väckt senast den 29 december.

Fälls mannen för våldtäkt döms han till minst två års fängelse

Nerike Allehanda-1
Tommy Lindstedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons