Annons

31-åring dömd till fängelse för stöld

En 31-årig man från Trelleborg dömdes på fredagen till tre månaders fängelse efter att bland annat ha stulit varor i olika matbutiker, varit våldsam mot en väktare, kört olovligt och begått narkotikabrott.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2002

Den 14 juni i år stal mannen hygienartiklar på AG´s Favör i Lund till ett värde av 443 kronor. En civilklädd väktare upptäckte mannen och sprang efter honom. Mannen hann precis in i en bil när väktaren fick tag i honom. Väktaren tog ett grepp runt mannens hals och fick då en kraftig knuff. I tingsrätten förklarade mannen att han knuffade väktaren eftersom han inte fick någon luft och fick panik. Men han erkände snatteri. Någon vecka senare befann sig mannen i Hörby där han stal varor på AG´s Favör till ett värde av över 3000 kronor. Samma dag stal han även varor i Osbyholms lanthandel till ett värde av över 800 kronor. Mannen greps samma dag och har suttit först anhållen och sedan häktad sedan dess. Han har erkänt även de brotten. Vid tingsrättens förhandlingar dömdes mannen även för narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri som inträffade den 30 oktober förra året. Mannen greps då på Nils Holgerssons väg i Trelleborg efter att ha kört med heroin i kroppen, han saknar dessutom körkort. Mannen själv yrkade på villkorlig dom med behandling för sitt missbruk men tingsrätten menar att han missbrukat tidigare villkorliga domar och att dessa borde läggas till straffet som därmed blev tre månaders fängelse. Tingsrätten menar också att det finns risk att mannen fortsätter att begå brott och ska sitta kvar i häktet tills dess att han kan fullgöra sitt straff i fängelse.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons