Annons

300 blänkande amerikanare

Upp till 300 gamla jänkarbilar glänste i kapp sig bakom Palms åkeri på lördagen. För den som inte orkade ta sig dit på egen hand för att titta gick det alldeles utmärkt att åka dubbeldäckare.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2006
Skönheter på rad. Vågar man verkligen provsitta? Bild:Tomas Nyberg
Skönheter på rad. Vågar man verkligen provsitta? Bild:Tomas NybergFoto: 

– Det här är charm, rent av alltså. Vilket nytänkande, berömmer domarna en rostbrun Dodge WC som körts upp på rampen för att bli bedömd.

För den som ville få sitt kära åk betygssatt fanns flera domare på plats uppe på scenen för att granska.

Annons

– Originalgnissel i bromsskivorna också, underbart, säger speakern Lars-Åke Krantz.

Dodgen har en gång i tiden varit svart, men har blivit brunfärgad på naturlig väg av rost och sol. På flaket har den stolte ägaren Kenneth Andersson från Tomarp en gris i en trälåda för att förstärka känslan av en riktig amerikansk bonnabil.

– Eller kanske det är en kvarglömd student! I går hade jag fyra stycken på flaket, säger Kenneth Andersson.

Pierre Isgren är en av de som sitter med i Palmträffens styrelse. Han och övriga domare bedömer skicket på lack och krom, underrede, motorrum, inredning och bagage, samt helheten. Högsta möjliga poäng är 50. Michael Dalstedts Dodge Challenger från 1970 var en av de som fick topp-poäng, närmare bestämt 50 plus.

Speaker Lars-Åke Krantz är vanligtvis skribent på Bilsport Blassic. Han är från Härnösand men åker runt på helger på evenemang liknande Palmträffen. I pausen torkar han svetten ur pannan medan 50-talsrock dundrar ur högtalarna.

Många besökare hade lockats denna dag. Nytt för i år var en dubbeldäckare som gratis transporterade folk från Stortorget i Trelleborg till utställningsplatsen Palms åkeri.

– Det måste ha varit publikrekord i år, säger Pierre Isgren.

Fram emot seneftermiddagen drog sig bilarna iväg för lite cruising på stan.

Övriga vinnare var Olof Grönkvist och hans Cadillac -50, Roland Mårtensson med en Plymouth Prowler -00 och Mats Olsson med sin Chevrolet Bel Air -55.

Christina Palmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons